Легендарна військова експресивно висловилася до сусідки у потязі

Через мультик, який дивилася її дитина

Українська військовослужбовиця Оксана «Ксена» Рубаняк розповіла про свою поїздку у потязі.

Про це, зокрема, йшлося в інтерв'ю Яніні Соколовій, пише 24 Канал.

Ксена розповіла, що під час поїздки в потязі прокинулась від того, що почула російський мультик. Оксана Рубаняк пояснила, що вона не витримала:

Я дуже експресивно висловилась до жінки. Кажу: ви сама можете розмовляти російською, але дитину ви маєте вчити української.

 

Ви маєте показувати їй наші мультфільми, фільми, книжки. Потрібно забути те, якими ми були до 2022 року, – пояснила військовослужбовиця.

Вона додала, що з боку держави не було зроблено достатньо, щоб громадяни усвідомили всю цінність рідної мови, культури та надбань. Проте вона зазначила, що мова та культура мають значення.

Я виросла в проукраїнському середовищі, але я не звинувачую людей, які виросли в іншому, тих, кому зараз 30, 40, 50 років.

 

Я розумію, що вони росли в місті, де викладали історію росії, російську мову, а українська була факультативом. Я це розумію, і я їх не звинувачую.

 

Єдине прохання у мене: наразі будувати вектор націлений на збереження держави та починати це з виховання своїх дітей,
– наголосила захисниця.

Раніше ми писали:

Кулеметниця «Ксена» – гордість Прикарпаття та «Чорних запорожців» – що ми про неї знаємо? (ФОТО/ВІДЕО)

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень