Ледача паска без замісу тіста — найпростіший рецепт, з яким впорається навіть дитина!

А нагородою стане дуже смачна і симпатична пасочка!

Приготування великодніх пасок багатьох лякає, адже це дуже відповідальний і складний процес, який не потерпить помилки. Переважно господині бояться, що тісто «не підніметься» або ж, що вони недостатньо його вимішають.

У першому випадку можемо порадити зупинити свій вибір на перевірених дріжджах з хорошим терміном придатності й поставити тісто у місце, де йому точно не загрожуватиме протяг.

А щодо другого, то, виявляється, етап тривалого вимішування зовсім не обов'язковий, адже є рецепти, які допомагають його уникнути, значно заощадивши час і сили.

За цим рецептом паска виходить дуже ароматною та м'якою. І, звісно ж, смачною!

Наводимо розрахунок на 4 паски у формі з діаметром 12 см і висотою 14 см.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • борошно - 600 г + 50 г
  • молоко (близько 38 градусів) - 320 мл
  • сухі дріжджі - 8 г (живі дріжджі - 25 г)
  • яйця - 2 шт.
  • цукор - 200 г
  • сіль - ½ ч. л.
  • розпушувач - 6 г
  • масло вершкове - 200 г
  • екстракт ванілі - 2 ч. л.
  • лимонна та апельсинова цедра - до смаку

Для начинки:

  • родзинки - 100 г
  • курага - 50 г
  • суміш цукатів - 50 г
  • Для глазурі:
  • молоко - 2-3 ст.л.
  • цукрова пудра - 150 г

Для паски пропонуємо використати ароматний цукор. Для того, щоб його підготувати, беремо натерті лимонну та апельсинову цедру й добре перемішуємо їх з цукром, аби збагатити його ефірними оліями.

Для опари готуємо тепле молоко, в яке додаємо 2 ложки ароматного цукру і дріжджі. Добре все перемішуємо, накриваємо і залишаємо в теплому місці приблизно на 10-15 хв. За цей час опара має збільшитися приблизно вдвічі й піднятися пишною шапкою.

Тепер підготуємо здобну основу для тіста. Для цього у м'яке вершкове масло додаємо цукор, сіль та екстракт ванілі або ванільний цукор. Добре перемішуємо, а потім по одному додаємо яйця.

Далі просіваємо в миску борошно і розпушувач. До них додаємо опару, перемішуємо. Потім додаємо здобну основу, перемішуємо. Якщо тісто виходить занадто липким, додаємо ще трохи борошна.

Трохи вимішуємо тісто лопаткою, збираємо до центру миски, накриваємо і залишаємо підходити приблизно на 1 годину в теплому місці.

За цей час можна вибрати і підготувати начинку. За необхідності деякі з інгредієнтів можна замочити.

Коли тісто підійшло, замочені сухофрукти добре просушуємо паперовими рушниками від зайвої вологи, а потім всю начинку припилюємо борошном і перемішуємо — так цукати й сухофрукти краще ляжуть в тісто. Додаємо начинку в тісто.

Розділене тісто підкочуємо в колобки і укладаємо в форму, заповнюючи її приблизно на 1/3, залишаємо на вистоювання приблизно на 1 годину. Коли тісто підніметься і займе форму повністю, ставимо паски в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 35-40 хв.

Готові паски перевіряємо дерев'яною шпажкою, а потім даємо їм повністю охолонути, і тоді вже можна братися до прикрашання.

Глазур можна також підготувати «ледачу», без яєць і збивання. Для неї беремо цукрову пудру і змішуємо з молоком, додаючи його потроху. В результаті у вас виходить білосніжна глазур, яка дуже швидко застигає і зовсім не липне.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублене службове посвідчення прокурора

Загублене службове посвідчення прокурора видане на імʼя Ваколюк Юлії Олександрівни. Прошу вважати недійсним.

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

Більше оголошень