Чому на Лебединці у Рівному три лебеді?

Три білих лебеді помітили на водоймі на Лебединці у Рівному. Одні рівняни дивувалися: «Звідки третій, адже їх було два?» Інші запитували: «Куди подівся один лебідь, адже їх було чотири?»

Ми задали це запитання директору Рівненського зоопарку Олегу Павлюку. І ось що він сказав:

Цього року випустили чотири лебеді – дві пари білих лебедів-шипунів. Але один з лебедів піднявся і полетів. Приєднався до своїх родичів і залишив свою подругу на водоймі саму. Тобто їх було спочатку чотири, а зараз залишилося три. Неприємна інформація. Але може й добре. Тому що ці лебеді потрапляють в зоопарк, як правило, від мешканців міста, які інформують, що вони замерзають на водоймі. Ми їх забираємо до себе, підліковуємо. То якщо він вирішив, що готовий повернутися в живу природу, то дуже добре, що він відлетів.

 

Відлетів білий шипун, за словами Олега Павлюка, під час перельоту лебедів у  вирій: наприкінці серпня - на початку вересня. Він був із пари тих білих лебедів, яких мешканці Рівного доставили у зоопарк. Одного - з району Рівненщини, іншого - з Басівкутського озера у Рівному.

До речі, у попередні роки на водоймі на Лебединці було, окрім двох білих лебедів, ще й два чорних – австралійських. Але білі лебеді з чорними не вживаються. Білі, які масивніші й агресивніші, постійно ображали чорних. Тож чорних австралійських після зимівлі  у зоопарку на водойму на Лебединку не випускали. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень