Ларс Вілкс – автор карикатури на Мухамеда – згорів в авто разом із двома поліцейськими (ФОТО)

Вони його охороняли від Аль-Каїди. Це не випадковість?

Шведський художник Ларс Вілкс загинув в ДТП. Його автомобіль зіткнувся з вантажною машиною на півдні Швеції.

В автомобілі перебували 75-річний художник і двоє поліцейських. Вони незмінно супроводжували Ларса Вілкса після того, як Аль-Каїда проголосила його ворогом і полювала за його головою.

Після зіткнення легковик загорівся. Вілкс та поліцейські не змогли вибратися назовні і згоріли разом з автомобілем.

Як сталася аварія?

Це допоки невідомо, однак у слідства є й версія про замах на життя художника, адже в останні роки він постійно відчував за собою стеження і змушений був вдатися до послуг охорони.

Причиною, що вплинула на всі подальші події його життя, стала карикатура 2007 року. На ній Вілкс зобразив мусульманського пророка з тілом собаки.

 

Після цього лідери мусульманського руху назвали його «головним ворогом ісламу». Вони навіть призначили солідну винагороду тому, хто допоможе розшукати автора пасквілю.

 

Та сама карикатура

Власне, ця карикатура і зробила скромного художника зі Швеції відомим на весь світ. Раніше його ім'я не було відомо широкому загалу.

У рідній країні він отримав скандальну славу автора одіозної скульптури з дощок та іржавих цвяхів. Цю споруду без належного дозволу влади розмістили в природному заповіднику. Звичайно ж, це викликало обурення активістів та поліції.

Після резонансного судового процесу Вілкс відбувся штрафом. А сама скульптура так і залишилася на березі моря.

 

Вона стала місцевою визначною пам'яткою, на яку приїжджають подивитися цікаві туристи. Щорічно їх кількість досягає декількох тисяч.

Що спонукало Вілкса намалювати образливу для мусульман картинку, невідомо. Однак після виходу цієї карикатури його життя перетворилося на постійний стрес.

Він постійно боявся стеження і підозрював, що його хочуть вбити.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Костя Культреґер

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень