Ламаючи «зуби дракона», ЗСУ та Сили оборони героїчно проривалися до с. Вербове (ФОТО)

Героям треба наші молитви та Божа поміч

Два останні дні очі всіх експертів прикуті до с. Вербова  у Запорізькій області. Там наші герої отримали відносний успіх.

Аналітична група ISW готова підтвердити прорив важливої лінії укріплень:

Українські сили прорвали російські польові укріплення на захід від Вербового на заході Запорізької області. 

 

Ці укріплення є не кінцевою оборонною смугою глибокої оборони Росії в західній Запорізькій області, а скоріше певною серією найкраще підготовлених польових укріплень, розташованих у вигляді частини майже безперервного поясу протитанкового рову, зубів дракона та бойові позиції приблизно в 1,7 - 3,5 км на захід від Вербового.

 

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW) за 23 вересня

Як заявив в інтерв'ю CNN  заявив командувач Таврійського угруповання військ ЗСУ бригадний генерал Олександр Тарнавський, українські війська здійснили «прорив» на лівому фланзі під Вербовим і що українські війська продовжують наступ. 

Супутникові знімки свідчать про те, що за останні 96 годин українські війська наблизили важку техніку до Вербового відповідно до заяви Тарнавського. 

Олександр Тарнавський

The Wall Street Journal 21 вересня повідомили, що українські сили здійснили «обмежений прорив» на захід від Вербового з посиланням на неназваного офіцера українських Десантно-штурмових військ.

Українські сили не подолали всі підготовлені російські оборонні позиції біля Вербового. 

 

Швидкість просування українських військ у районі прориву залишається неясною. 

 

Російські війська, ймовірно, все ще контролюють сегменти довгої траншеї російських бойових позицій між Роботиним (10 км на південь від Оріхова) та Вербовим, особливо поблизу тактичної висоти на півдні. 

Повідомляється, що російські сили встановили підготовлені бойові позиції майже в кожному лісі, через який українська піхота повільно та систематично пробивається. 

Російські війська мають більше польових укріплень за Вербовим; на північ від Очеретуватого (26 км на південний схід від Оріхова), наприклад, є більше протитанкових окопів і бойових позицій. Однак неясно, наскільки ці посади укомплектовані.

Українські війська поглиблюють своє проникнення в Запорізьку область і штурмують Новопрокопівку – прифронтове село за 1,5 км на південь від Роботиного.  

«Кульмінація українського контрнаступу, швидше за все, залежатиме від російсько-українського балансу сил, а також від західної допомоги Україні», - додають аналітику у звіті.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень