Ким є любителі «глибоких» фраз у соцмережах

Психологи провели дослідження

Вчені експериментальним шляхом визначили, що любителі вивішувати в соціальних мережах "глибокодумні" вислови на тлі пейзажів мають низький рівень інтелекту і частіше вірять у паранормальні явища і теорію змови.

Психологи спробували відповісти на питання, чи є одні люди більш сприйнятливими до надихаючих цитат, ніж інші. Вони показували 845 добровольцям "глибокі" думки ("Ти сильний настільки, наскільки сильний твій наступний хід", "Посеред руху і хаосу зберігай спокій всередині себе"), які були знайдені в Інтернеті та згенеровані випадковим чином. До таких думок були додані очевидні твердження (наприклад, "новонародженим потрібно приділяти особливу увагу", "більшості людей подобається музика").

Виявилося, що фіктивні (згенеровані комп'ютером) і реальні надихаючі цитати учасники дослідження не відрізняють, і всім їм поставили приблизно однакові оцінки за шкалою "глибина думки" (високі порівняно з оцінками тривіальних висловлювань).

Далі всі учасники експерименту пройшли серію психологічних тестів і заповнили анкету з питаннями про власні вірування. Поціновувачів "глибокодумних цитат" (які дали їм високу оцінку) виявилося приблизно 27 %. З'ясувалося, що всі вони "не схильні до рефлексії, повільніше думають і вирішують завдання, частіше дотримуються релігійних вірувань і забобонів, схильні до віри у всесвітню змову" - повідомляє ТСН.
 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень