Курячі їмо, а індичі – ні: Про це мало хто задумується, але відома причина
Чому ми не їмо індичі яйця
Яйця – важлива частина раціону. Проте зазвичай люди їдять лише яйця «неводоплаваючих» свійських птахів – курей, перепілок і страусів.
Але індики теж не плавають, проте їхні яйця не вживають, або це роблять одиниці.
Чи замислювалися ви коли-небудь, чому індичі яйця так і не стали частиною нашого щоденного раціону?
Експерти назвали причини, і серед них не лише висока ціна за продукт.
Насамперед варто зазначити, що кури в середньому несуть по яйцю щодня, а ось індички – лише два на тиждень. За словами експертки Національної федерації індиків (США) Кіммон Вільямс, перш ніж почати нестися, індички мають прожити щонайменше сім місяців, тобто їхній життєвий цикл значно триваліший.
Фахівчиня також стверджує, що індички потребують багато корму та просторіших приміщень, щоб нестися, а тому витрати для потенційних споживачів значно вищі. Фермерам доводиться ставити ціну на одне індиче яйце значно вищу, ніж за куряче.
Вільямс також зазначила, що яйця великих домашніх птахів, зокрема індичок, містять втричі більше холестерину і вдвічі більше калорій.
А ось професійні кулінари кажуть, що індичі яйця більше підходять для приготування різноманітних соусів, ніж курячі, тому що вони мають більш «кремову» текстуру, а їхні жовтки жирніші.
Зараз індичі яйця купують хіба що гурмани або фермери, які розводять індичок на м'ясо до Дня подяки у США.
Джерело: tsn
Радіо Трек: НОВИНИ