Курс долара в обмінниках «просів» нижче за 40 грн. І тепер відомо, чому

Процес раптового укріплення гривні почався учора

У середу, 26 жовтня, в Україні помітно знизився готівковий курс долара. В обмінниках він опустився нижче за 40 грн – до 39,70-39,90 грн/дол

Виявляється, зміцненню гривні сприяло те, що українці почали продавати валюту, яку купували для розміщення на 3-місячних депозитах у банках. Про це розповів радник голови правління «Кредит-інвест-банку» Василь Невмержицький.

Між тим, банківський курс долара також знизився – на 30-35 коп. – до 39,50/40,30 грн (купівля/продаж).

– Із нинішнього дня (йдеться про 26.10.22 р. - ред.) почали закінчуватись 3-місячні валютні депозити. Це ті, які були куплені на 50 тис. грн за курсом міжбанку. Я так розумію, народ побіг цю валюту продавати обмінникам. Динаміка зміцнення курсу по всій Україні. І вже не скаржаться, що немає банкноти долара США у касах банків, – пояснив експерт.

Фінансовий інструмент, про який говорить Невмержицький, запрацював в Україні у липні. Він дозволяє вкласти безготівкову гривню у валютні депозити. Так, українці можуть купити безготівкову валюту та одразу покласти її на депозит від 3 місяців, після чого зняти вже у вигляді готівкової валюти. Саме наприкінці жовтня минув термін перших таких липневих депозитів.

Джерело: OBOZREVATEL

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень