Купити громадянство іншої країни: вартість послуги в Україні

Такі пропозиції можна знайти, до прикладу, на OLX

Автори оголошень акцентують увагу на легальності таких послуг і вказують умови співпраці.

Дуже рідко вдається натрапити на пропозицію, де одразу вказана вартість оформлення документів. І постає питання, наскільки подібна діяльність є законною в Україні.

Сайт Новини Pro розповідає, скільки коштує паспорт громадянина іншої держави на OLX і що вимагається від замовників.

Найбільше оголошень стосуються громадянства сусідніх країн: Польщі, Румунії, Молдови, Словаччини.

Зрозуміло, що продають не підробні документи, а супроводжують в одержанні справжнього іноземного паспорта. Здебільшого – на підставі походження предків. Тобто виконавці шукають в родоводі людей, які були громадянами тих чи інших держав.

Скриншот

Наприклад, у Києві пропонують послуги в оформленні паспорта Республіки Молдова на основі інформації про:

  • народження біля Молдови;
  • народження предків на території Молдови (батьків, бабусь/дідусів, прабабусь/прадідів);
  • набуття громадянства особою, яка проживала до 28 червня 1940 року в Бессарабії, Північній Буковині, окрузі Херца та МАСР.

В Луцьку можна замовити допомогу в оформленні документів, необхідних для набуття громадянства Польщі. Плату беруть окремо за конкретні послуги. Наприклад, пошук, витребування і відновлення паперів коштує від 800 до 1 000 злотих (від 8 000 до 10 000 грн). Стільки ж обійдуться послуги архіваріуса та нотаріуса.

Принаймні таку вартість декларують на загал. Реально ж в мережі можна знайти дані про вартість громадянсва Польщі від 1600 євро та термін отримання - 3 - 4 місяці.

Як уточнив інший виконавець з Києва, громадянство Польщі за походженням (репатріація) дозволяє оформити документи за скороченою процедурою.

 

Скористатися цією підставою можуть українці, які мають в роду поляків до третього коліна включно.

У Полтаві пропонують підтримку в одержанні румунського паспорта за державною програмою. Також виконавці займаються подачею документів (без авансів і передоплат), надають повний юридичний супровід, допомагають здати присягу без знання румунської мови.

Про ціну не повідомляють, однак в інших оголошеннях вона стартує від 3000 євро у випадку відсутності коріння.

Чи законно продавати іноземні паспорти

В Україні діє принцип єдиного громадянства, проте в законодавстві відсутня норма про недопустимість випадків множинного громадянства. Довести його наявність практично неможливо, оскільки більшість держав визнають інформацію про видачу паспортів конфіденційною.

Так само немає кримінальної відповідальності за подвійне громадянство.

Законом визначені штрафи для людей, які не проінформують щодо добровільного отримання іноземного підданства. Розмір адміністративного покарання становить від 10 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 до 510 грн).

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень