Кульмінація санкцій: що означає дефолт на росії та як він вплине на війну в Україні

Вперше з 1918 року

Зображення ілюстративне, з мережі
Зображення ілюстративне, з мережі

Рф оголосила дефолт за боргом в іноземній валюті. Це стало кульмінацією економічних санкцій Заходу.

У ніч на понеділок, 27 червня, у росіян закінчився пільговий період із виплати відсотків. Сума - близько $100 мільйонів. 

За даними Bloomberg,

це похмура ознака швидкого перетворення країни на економічного, фінансового та політичного ізгоя», оскільки «валютні резерви центрального банку заморожені, а найбільші банки відрізані від світової фінансової системи.

Втім, з огляду на збитки, які вже завдані економіці та ринкам країни-агресорки, дефолт поки що суто символічний - він мало чим зуміє ще погіршити ситуацію для росіян, які в цей момент переживають двозначну інфляцію та найбільший економічний спад за останні роки.

Останній дефолт росії був 1998 році - під час фінансової кризи та обвалу рубля - але це був дефолт за внутрішнім боргом.

Аналогічний теперішньому - щодо іноземних кредиторів - останній дефолт був понад сто років тому, коли більшовики відмовилися оплачувати борговий тягар Російської імперії.

В кінці травня росія порушила умови виплати свого суверенного боргу та не погасила відсотки за кредитом вчасно. 27 травня почався 30-денний термін відліку пільгового періоду, протягом якого росія ще могла провести виплати.

Втім, як писав Bloomberg раніше, дефолт росії не допоможе «автоматично» виграти війну в Україні.

Якщо ж США та союзники хочуть змінити плани кремля, то повинні зосередити увагу на експорті нафти та газу.

Джерело: НВ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень