Кримінальне провадження порушили проти власників заводу під Рівним. Бо забруднює повітря

Асфальтобетонний бетон VS мешканці села

Йдеться про «Любомирський асфальтобетонний завод».

Жителі села Нова Любомирка ще 24 квітня звернулися з відкритим листом до губернатора Рівненщини, контрольних та правоохоронних органів з приводу порушення їхніх прав на безпечне довкілля внаслідок забруднення атмосферного повітря філією «Любомирський асфальтобетонний завод» ДП «Рівненський облавтодор».

- Попри те, що у підприємства відсутні дозволи на викиди що забруднювальних речовин, останнє здійснює свою господарську діяльність з виготовлення асфальту, який надалі реалізує.

 

Місцеві мешканці не раз фільмували, як із труб заводу виходили хмари диму і пилу, а з території підприємства виїжджала техніка. Можна і сьогодні спостерігати, як працює підприємство.

 

Також громада написала до поліції заяву про вчинення кримінального правопорушення проти людей і довкілля, — інформує представник ГО «Нова Любомирка» Людмила Суржук.

Поліція, своєю чергою, повідомила, що

за колективним зверненням жителів с.Нова Любомирка розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні, за ознаками злочину – а саме за фактом забруднення атмосферного повітря шкідливими для життя, здоров'я людей або для довкілля речовинами, відходами або іншими матеріалами промислового чи іншого виробництва.

Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, відкрите звернення жителі села Нова Любомирка підготували й скерували до Міністра енергетики та захисту довкілля, начальнику Державної екологічної інспекції Поліського округу, голові Рівненської обласної державної адміністрації та начальнику Головного управління Національної поліції в Рівненській області.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4


 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень