Криптовалюта XRP: що потрібно знати?

Детальна інформація про монету

У світі існує кілька тисяч криптовалют. Попри ці обставини, попит мають лише 10-20 з них.

Звісно, більшість користувачів інтернету періодично цікавиться яка актуальна ціна біткоїн, проте немало й тих, хто слідкує й за іншими видами крипти. В число популярних варіантів входить і монета XRP від компанії Ripple Labs.

Технологія внутрішньої криптовалюти Ripple Labs

Основна перевага монети полягає у швидкості оплати та масштабованості. Мережа RippleNet здатна опрацьовувати до 1500 операцій з XRP на секунду. В середньому переказ триває не більше 3-4 секунд. Для порівняння мережа біткоїн обробляє до 6 операцій на секунду, а транзакції можуть тривати годинами.

Самі перекази також унікальні: замість майнінгу при транзакції використовується консенсус учасників мережі. Якщо відбувається запит на переказ, певний відсоток має погодити його. Якщо з першої спроби це не вдається надсилається повторний запит, після чого транзакція здійснюється.

Мета розробника – замінити долар в якості універсальної валюти для переказів коштів без кордонів. Щоправда, поки ці можливості дещо обмежені.

На відміну від біткоїна майнити XRP не можна. На поточний момент існує 100 мільярдів монет, в майбутньому їх випускати не планують. Кожна транзакція призводить до згоряння 0,00001 XRP, тому можна прогнозувати, що кількість монет буде зменшуватися.

Близько 60% всіх XRP зберігається на ресурсах компанії Ripple Labs, через що дехто називає систему централізованою. Водночас компанія закликає активно купувати монети, щоб розподілити їх між користувачами.

Сьогодення та майбутнє XRP

Вже зараз за допомогою RippleNet можна здійснювати швидкі та вигідні перекази, які мають ряд переваг в порівнянні з банківськими транзакціями. Серед них:

  • мінімум часу на здійснення переказу;
  • відсутність різноманітних зборів та комісій;
  • відсутність ризиків втрати частини коштів через ліквідні та кредитні ризики.

Вже зараз монета створила серйозну конкуренцію системі SWIFT, якій довелося певним чином змінити свої алгоритми роботи. Але все одно перекази через RippleNet швидші та дешевші.

Значна кількість компаній вже співпрацюють з Ripple. Наприклад, Western Union чи UniCredit. Всього з біржею співпрацює понад 100 компаній.

Підсумовуючи, можна стверджувати, що XRP – не тільки унікальна, але й дуже перспективна криптовалюта. Фінансові аналітики зі світовим ім’ям передбачають дуже гарне майбутнє як самої монети, так і Ripple Labs.

XRP – одна з монет, яка обов’язково повинна бути у криптовалютному портфелі сучасного трейдера. Вже зараз ця валюта бореться за провідне місце в міжнародній банківській системі, що вказує на її високий потенціал.

Успіхи розробників суттєво переважають над скептицизмом. Звісно, поки що рано говорити про революцію в міжнародній банківській системі, проте і виключати такої вірогідності також не можна. Нинішня вартість криптомонети знаходиться в межах 0,6-0,7 долара, що робить її дуже привабливою для покупки.

*

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень