Розкрилося, хто є та рівнянка, яка «оживила» знаменитий мурал на Соборній: Знайомтеся (ФОТО/ВІДЕО)

Мурал, який прославив Рівне на всю Україну

Фото з особистого архіву Юлії

Наприкінці березня у Рівному на Соборній біля мосту з’явився новий мурал. На стінописі зображена красива жінка в українському вбранні й з гвинтівкою. Це – Україна. Автор Костянтин Качановський назвав свою роботу «Красавіца терпіти не буде». В назві – відсилка до фрази путіна «Нравится не нравится, терпи моя красавица».

З першого ж дня мурал привернув багато уваги рівнян і гостей міста.

А рівнянка Юлія ще й почала отримувати від знайомих повідомлення на кшталт «Це ж з тебе малювали той мурал на Соборній?».

Дійсно, жінка на стінописі дуже схожа на Юлію. А оскільки вона – дівчина надзвичайно креативна, ідея «оживити» мурал виникла практично одразу. Але з потрібного реквізиту були лише окуляри…

Зібрати образ сьогодні було важко, в наявності були лише окуляри. Знайти етнічну вишиванку, коралі, вінок, зброю – все це непросто. Але для нашого народу немає нічого неможливого: треба то треба! Завдяки талановитим і щирим людям ми таки зібрали весь образ, - розповіла Юлія Радіо Трек.

Фото з особистого архіву Юлії

Насправді ідея «оживити» мурал з самого початку була набагато глибшою й базувалася на бажанні створити доброчинну колаборацію з відомим світовим брендом заради українських дітей, які постраждали від війни. Втім, це виявилося неможливим, адже на фото та відео в руках у Юлії – зброя. Про благодійну кампанію в такому форматі довелося забути, каже дівчина:

Мені було недостатньо просто «оживити» мурал. Хотілося розробити доброчинну кампанію з відомим брендом. Планувалося зробити фото з малюками, а зібрані гроші передати дітям, постраждалим від насильства… Їх багато на цій війні. І не хочеться, щоб про них забули. Однак зображення зброї, та ще й в поєднанні з фото дітей, в рекламних кампаніях заборонене. Можливо, це правильно… Та з іншого боку, зброя, війна – це наші реалії...

Фото з особистого архіву Юлії

Тож Юлія вирішила все одно влаштувати цей косплей, щоб бодай підтримати талановитого автора – Костянтина Качановського. Фото й відео розмістила у соцмережах, та якщо в інстаграмі та фейсбуці контент з зображенням зброї пройшов, то в TikTok відео видалили:

Відео, фото і тексти з України видаляють, бо це, очевидно, не дуже гарно і приємно. Але ми просто показуємо правду! Кожен українець сьогодні волів би робити фото перших весняних квітів та блакитного неба, не знати, що таке війна й почуватися щасливим, але реальність інша, - розповідає Юлія.

В результаті вийшов живий косплей – жінка «зійшла» зі стіни, готова захищати свою землю з усмішкою на обличчі.

Ми непереможні! Ми найкращі! Ми вистоїмо, Україна буде усміхатися, - впевнена Юлія.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Оля Багній

Оля Багній

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень