«Ковідну тисячу» більше не виплачують: у чому причина?

З 8 березня заявки на отримання 1000 гривень за вакцинацію більше не приймають

Мінцифри припинило виплачувати 1 000 грн «єПідтримки» за вакцинацію проти коронавірусу. Повідомляється, що причиною цього стала постанова Кабміну №199 від 4 березня 2022 року «Питання надання у 2022 році застрахованим особам одноразової матеріальної допомоги у зв’язку із втратою частини заробітної плати (доходу), робота (економічна діяльність) яких тимчасово зупинена внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні».

Отже, «ковідну тисячу» припинили виплачувати через зміну напрямку допомоги, повідомляють фахівці Безоплатної правової допомоги.

 

Кошти, виділені для цього виду виплат, перепрофільовані. Тепер із цих видатків виплачуватимуть 6500 грн найманим працівникам, за яких сплачується ЄСВ, та ФОПам усіх груп з областей, де ведуться активні бойові дії.

Загалом Мінекономіки має виділити майже 22 млрд грн на програму «єПідтримка». Поки що це стосується людей, які живуть в областях, де ведуться найактивніші бойові дії.

Нагадаємо, що від 8 березня 2022 року громадяни в межах «єПідтримки» можуть отримати 6,5 тис. грн державної допомоги. З набранням чинності постанови про виплати цих коштів прийом заявок за програмою «1000 гривень за вакцинацію» припинено.

Утім, за інформацією служби підтримки «Дія», громадяни, які вже залишили заявки до припинення прийому заяв, гроші таки отримають. Як буде далі - влада повідомить згодом.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень