Ковбасна справа: через депутатів українські сосиски та ковбаса стануть смачнішими
При цьому і вчитуватися у склад м’ясного виробу більше не треба
Невдовзі українці зможуть розслабитися і більше не перейматися через неякісний склад ковбаси чи сосисок. У Верховній Раді вже прийняли новий законопроєкт. Тепер якість обробленого продукту має бути такою ж як у Європі.
Законопроєкт має на меті зробити українські харчові продукти тваринного походження якіснішими. А умови для реєстрації підприємств більш прозорими. Наприклад, невелике виробництво можна буде зареєструвати, не виходячи з дому, у «Дії», — коментують співавтори проєкту.
Відповідно до нових правил споживачі матимуть доступ до інформації щодо якості тих чи інших продуктів.
Законопроєкт передбачає створення і наповнення реєстру харчових добавок, ароматизаторів та харчових ензимів, та реєстру тверджень про користь для здоров’я.
Загалом у документі йдеться про 17 змін, які мають суттєво підвищити якість продуктів в Україні.
Правила вибору якісних сосисок
- Термін зберігання. У якісного товару це не більше 30 днів.
- Сосиски та сардельки можуть мати блідо-рожевий, рожевий, чи навіть сіруватий відтінок. Уникайте виробів яскраво рожевого, чи навіть червоного кольору.
- Якісна сосиска має бути твердою, пружною, її форма після натискання має відновитися протягом кількох секунд.
Звертайте увагу на склад. Перший інгредієнт переважає у складі, і далі йде по спадній. Добре, якщо торгова марка виробника відома, є шанс що він цінує репутацію та дотримується рецептури.
Джерело: gsm.info
Радіо Трек: НОВИНИ