У Рівному хочуть перевести котельні з газу на тверде паливо

Заступник міського голови Сергій Васильчук запропонував, як краще це зробити

До міськради Рівного звернулося підприємство «Рівнетеплоенерго», яке орендує у міста котельні і подає централізовано тепло. Тепер воно хоче надати в суборенду ТОВ «Біогенерація АГ» майно котелень на вулицях Будівельників, 8,  Березовського, 20, Макарова, 41 та Кн.Володимира, 75-Б і замінити у них газові котли на твердопаливні.

Щоб переконати у безпечності котлів для довкілля на сесію міськради навіть приїхав представник голландської компанії "Kars Energy systems" Віллі Байєн. Він розповів, що їхня компанія постачає котли у 26 країн світу. Вони екологічно чисті, дають дешевше тепло, ніж з газу, зможуть забезпечити Рівне гарячою водою влітку.  

Віллі Байєн

Тож частина депутатів виступала за котли на альтернативному паливі. Інші наполягали на тому, що твердопаливні котли забруднюватимуть повітря, і дорікали «Рівнетеплоенерго» тим, що воно вже робило пуски твердопаливних котлів без дозволів на вулиці Герцена, чому обурювалися тутешні мешканці.     

Заступник міського голови Рівного Сергій Васильчук вважає, що при вирішенні цього питання потрібно враховувати як і вплив на навколишнє середовище, так і економічну вигоду для міста. Тобто нове обладнання котелень не повинно забруднювати повітря і забезпечувати нижчий тариф на тепло і гарячу воду. Тож він каже:

Я за те, щоб дати поки в суборенду одну котельню. Бо, на жаль, історія не зовсім приємна на вулиці Герцена  сталася з цим підприємством. Тому ми хочемо їм дати одну котельню у промисловій зоні на Князя Володимира. Вона і економічно досить потужна, тому що там 32 мегавати котел, щоб виробляти теплову енергію, і вона забезпечує майже половину міста гарячою водою.

Сергій Васильчук

Як це питання вирішиться – стане відомо на наступному пленарному засіданні сесії міськради. Адже розглядати це питання депутати вирішили останнім.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень