Корупція в освіті: Ляшко відповів рівненським студентам, як її позбутися

Місцевих студентів хвилює корупція в освіті та відсутність власного житла

Сьогодні у Національному університеті водного господарства та природокористування зі студентами зустрівся лідер Радикальної партії Олег Ляшко. Спілкування відбулося у форматі «запитання-відповідь», тож молодь озвучувала свої найбільш нагальні проблеми.

Зокрема щодо відсутності власного житла, як і можливості його придбати, а ще говорили про корупцію в освітній галузі.

Так, більшість присутніх вважають, що в Україні процвітає корупція, а боротьба із нею йде тільки на папері. Однак вони не знають, що є її передумовою і як з цим можна боротися.

Відповідь на ці питання озвучив лідер Радикальної партії Олег Ляшко:

Ґрунт для корупції - це несправедливість у суддівській системі і бідність. Аби не було корупції, людям потрібно піднімати зарплати. Тому що коли педагоги, від яких залежить майбутнє молоді, отримують спочатку копійчані зарплати, а потім - такі ж пенсії, то зрозуміло, що у них є спокуса взяти тих 100 чи 200 доларів. Коли у них буде нормальна зарплата – до них не треба буде приходити і щось здавати.

 

Ключовим у знищенні корупції  є подолання бідності через збільшення доходів та створенні більшої кількості робочих місць.

Ще одним актуальним питанням для студентів (і не тільки) нині є відсутність власного житла, як і можливості його придбати. Чи не єдиним варіантом отримувати високу заробітну плату і достойно жити у власній оселі вони вважають заробітки за кордоном. Майбутній кандидат у Президенти запропонував власний варіант розв'язання проблеми:

Ми хочемо відновити програму кредитування молодіжного житла. Щоб упродовж двох місяців після того, як молодята розписалися, держава фінансувала отримання ними кредиту на купівлю житла під 0%. Така система діє, наприклад, в Саудівській Аравії.

Що ж стосується підняття зарплат, то це напряму залежить від влади, яка на сьогодні є абсолютно некерованою і перекладає власну відповідальність одне на одного, наголосив лідер Радикальної партії:

Коли я буду президентом, перше, що зроблю - скорочу чисельність депутатів ВР до 250 чоловік. У нас тисячі чиновників, у них космічні заплати, а крайнього не знайдеш. Країна повинна бути керованою. А ще - запропоную ліквідувати посаду прем’єр-міністра, він нам не треба. Президент, який обирається народом, повинен бути головою виконавчої влади.

 

Сьогодні ми маємо три центри впливу – президент, парламент, уряд, які борються між собою  за повноваження, фінанси та корупційні потоки. Чим менше центрів впливу - тим більша їхня відповідальність.

Коли хаос, безлад і анархія – жоден інвестор сюди не прийде і не принесе грошей. Це фактично позбавлення країни майбутнього. Бо, щоб бути сильними, ключове – це економічний ріст. А наявність закону і жорсткої, але справедливої влади - це якраз підґрунтя для економічного росту.

Після жвавого спілкування зі студентами Олег Ляшко відправився на зустріч із рівненськими пенсіонерами. Про що вони говорили  - дізнавайтеся на нашому сайті згодом.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень