Коронавірус живе на поверхні вашого телефону 28 днів – дослідження

Коронавірус живе до 28 днів на склі, нержавіючій сталі і банкнотах. Це виявили аналітики дослідницького центру уряду Австралії. Їх робота опублікована у журналі Virology Journal, повідомляє «Українська правда».

Вчені спеціально обрали для дослідження предмети, які найбільш поширені в громадських місцях, таких як лікарняні палати і громадський транспорт, а також те, до чого ми найчастіше торкаємося протягом дня – мобільні телефони і банкноти. Їх протестували при температурі 20°C, 30°C и 40°C.

Ці результати показують, що SARS-CoV-2 може залишатися живим і заразним протягом більш тривалого часу, ніж це вважалося до цього, – йдеться у дослідженні.

Вчені виявили, що чим більше нагрівали матеріал, тим більше це впливало на термін «живучості» віруса.

Дослідження показало, що вірус, який нагрівали до 20°C на склі, пластикових купюрах, нержавіючій сталі, паперових грошах, був активний 28 днів по тому. Але на матеріалах із бавовни лише 9 днів.

При 40°C вірус зберігався значно менше, до 48 годин, включаючи всі поверхні, крім бавовни на якій не було ніяких слідів вже після 24 годин.

Ці результати заперечують висновки попередніх досліджень, опубліковані в журналі Lancet, тоді вважали, що вірус може жити до 6 днів на поверхнях з нержавіючої сталі або пластику і до 3 днів на банкоматі і склі.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень