«Якщо немає проявів, Ви – НЕзаразні?». Коронавірус від безсимптомних хворих передається вкрай рідко, – ВООЗ

Хіба тільки ...

Інфікування COVID-19 від людини до людини в разі безсимптомного перебігу захворювання «відбувається дуже рідко».

Про це заявила очільниця підрозділу Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо нових хвороб Марія Ван Керхове, інформує CNBC.

Посадовиця зазначила, що деякі люди, насамперед молоді і здорові, під час хвороби мають легкі симптоми коронавірусу або зовсім їх не мають.

Раніше спеціалісти заявляли, що вірус може передаватися, навіть якщо у носія немає симптомів, та зараз у ВООЗ стверджують, що це далеко не основний спосіб поширення інфекції.

«Згідно з даними, які ми маємо, рідко можна зустріти людину без симптомів, яка передала би вірус іншій людині. Це відбувається дуже рідко», – сказала представниця ВООЗ.


То ж за словами експерта:


Тепер дії урядів мають зосередитися на виявленні та ізоляції хворих на COVID-19 із симптомами, а також на відстеженні їхніх контактних осіб.

Натисніть плей для перегляду відео англійською

Водночас експерт визнала, що деякі дослідження свідчать про передачу вірусу під час безсимптомного перебігу захворювання, але…

Найчастіше це відбувається в будинках престарілих, а також у домашніх умовах.

Ван Керхове додала, що нині необхідні додаткові дослідження, щоб справді відповісти на запитання про те, чи може коронавірус широко поширюватися через безсимптомних носіїв.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень