Коронавірус на Острожчину «привезли» з сусідньої області

Про цей факт повідомили епідеміологи, які відстежують шляхи поширення інфекції

Скрін із google maps. Острозький район розташований на кордоні з Хмельницькою областю

Ситуація з коронавірусом на Острожчині відрізняється від інших районів області. Туди COVID-19 дістався не з обласного центру (Рівного), а з сусідньої Хмельницької області.

Це вдалося встановити епідеміологам, які розслідували випадки зараження у цьому районі, пояснив під час брифінгу у Рівненській ОДА головний санлікар області Роман Сафонов.

Головний санлікар Рівненщини та очільник обласного лабцентру Роман Сафонов

Стосовно епідситуації в Острозі, вона цікава тим, що на відміну від таких районів як Здолбунівський та Рівненський, джерела походження і розповсюдження інфекції, які безпосередньо пов’язані з обласним центром... [відсутні – ред.]

 

В Острог, наприклад, де 7 випадків безпосередньо в місті, завезли інфекцію з с. Кунів Хмельницької області. З Острога вона пішла у Милятин (там зараз 9 випадків). В Могиляни - це був перший випадок – скоріше всього – зі Славути. Мощаницькі випадки (їх там 5) – там довгий епідеміологічний ланцюг – аж з Нетішина, знову ж таки Хмельницької області. Зі Слобідкою ще розбираються епідеміологи. Ще один випадок є у Болотківцях – також з Куніва, що на Хмельниччині.

 

Тобто, «кущик» цей пішов від наших сусідів, - розповів Роман Сафонов.

Нагадаємо, що станом на ранок понеділка, 1 червня, на Рівненщині зареєстрували вже 1802 випадки інфікування COVID-19. Загалом в Острозькому районі зараз 29 хворих.

На Хмельниччині тим часом, згідно з інформацією МОЗ, 454 випадки коронавірусної хвороби (станом на 01.06).

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень