Коронавірус мутує щоразу як переходить від людини до людини, - науковці

Загалом циркулює уже три типи вірусу

Наука консолідує зусилля задля вивчення геному коронавірусу, аби якнайшвидше перемогти хворобу.

Дослідження, опубліковані британськими та німецькими вченими, показали, що нині COVID-19 поширюючись світом вже встиг декілька разів мутувати, й вдало пристосовується до нових умов.

Нині йдеться про коронавіруси типів А, В і С. Те, що вірус мутує так швидко, ускладнює процес розробки вакцини проти нього.

Різновиди коронавірусу зустрічаються в різних країнах, що і пояснює, чому хвороба в різних регіонах протікає трохи по-різному.

Виявляється:

Вірус типу А — це коронавірус у тому вигляді, яким його отримав нульовий пацієнт ймовірно від кажана.


Тип B характерний для Китаю та Азії.

Вчені припускають, що жителі Європи виявилися стійкими до цього типу вірусу.

Це ніби пояснює, чому спершу (у січені й на початку лютого) вірусом заражалися переважно на території Китаю і країн Азії.

Потому коронавірус мутував, і з'явився тип С, характерний для Європи.

Вчені з'ясували, що в Китаї практично немає людей, які захворіли на коронавіруси типу С, проте у Франції, Італії, Швеції та Англії, а також в Каліфорнії й Бразилії практично всі заразилися й хворіли саме цим типом. Тип С також спостерігається в Сінгапурі, Гонконгу і Південній Кореї (поряд з типом В).



Вчені відстежили ланцюжок з 10 хворих:

Чоловік з Мексики заразився коронавірусом, коли подорожував в Італії. Як відомо вченим, нульовим пацієнтом в Італії був німецький турист, який працює в компанії Webasto.
 

Він заразився COVID-19 від свого німецького колеги, а той, своєю чергою, від колеги з Шанхая, батьки якого побували в кінці січня в Вухань.

Відстеживши усю подорож вірусу з Китаю в Мексику, вчені з'ясували, що вірус мутував при кожному новому переході від людини до людини.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень