Україна отримала тест-систему для виявлення китайського коронавірусу

Її розробили у Німеччині

Вчора Україна отримала тест-систему для виявлення коронавірусу 2019-nCoV. Про це повідомляє Центр громадського здоров’я МОЗ.

Реагенти у складі тест-системи дозволять проводити лабораторну діагностику нового коронавірусу на сучасному рівні.

 

Набори розроблені в Німеччині з максимально можливим профілем виявлення для достовірного визначення зазначеного виду коронавірусу.

 

У подальшому планується надходження додаткових реагентів від ВООЗ та закупівля за кошти державного бюджету.

Діагностику проводитимуть виключно у випадках, що відповідають епідеміологічному і клінічному визначенню хвороби, що зазначено в рекомендаціях ВООЗ, - йдеться у повідомленні.

Також в Міністерстві охорони здоров’я Україна напередодні відбулася селекторна нарада з керівниками обласних департаментів охорони здоров’я та зустріч з виробниками хірургічних масок та їх постачальниками.

Наголосили на проблемі дефіциту масок в аптеках при тому, що на складах постачальників вони є.

Учасники селекторної наради обговорили питання стану готовності системи охорони здоров’я до реагування на ситуацію із поширенням у світі гострої респіраторної хвороби, спричиненої новим коронавірусом.

Зауважимо, за даними Міністерства охорони здоров’я в Україні жодного підтвердженого лабораторно випадку нової коронавірусної інфекції – не зареєстровано.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень