Копи використовують на дорогах заборонені драгери? Як водіїв можуть незаконно засудити (ВІДЕО)

Адвокат розповів про випадок, коли водія освідували забороненим драгером

На Чернігівщині водія освідували забороненим драгером. Про це розповів адвокат Роман Сімутін. Щоб зафіксувати стан алкогольного сп'яніння було застосовано – драгера «Алкофор-505». 

Але, як з’ясувалося, цей пристрій не є медичним виробом і не зареєстрований на території України. Тобто, відповідно до інструкції кабміну щодо проведення огляду водія, використання такого приладу органами влади заборонено

— На долученому до справи відео зафіксовано, як водій просить надати сертифікат відповідності приладу, але йому відмовляють і справу направляють у Городнянський районний суд Чернігівської області.

 

Я подав запит до Держлікслужби щодо реєстрації драгера на території України і… був шокований.

 

Прилад не є медичним виробом і не зареєстрований на території України. Згідно з інструкцією Кабміну, його використання органами влади ЗАБОРОНЕНО, - пише Сімутін.

Що робить суд

Інформацію та докази направили у суд, який замість закриття справи викликав лікаря для з’ясування клінічних ознак сп’яніння. Незрозуміло тільки, чому в якості фахівця обрали окуліста.

У результаті суд виносить рішення: визнати винним, оштрафувати на 17 000 грн і на рік позбавити водійських прав.

 

А потім виправдовується, мовляв, якщо закрити справу, то всі інші постанови, винесені протягом останніх років, також доведеться скасувати, а це – мільйонні платежі від водіїв, які доведеться повертати та визнання своєї помилки.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень