Контроль над гуманітаркою введуть в Україні

Цим займеться держава

Фото з сайту Асоціація амбулаторної медицини

Проєкт постанови Кабміну, яка запровадить нові правила ввезення та обліку гумдопомоги, презентувало Мінсоцполітики. Якщо уряд їх схвалить, вони наберуть чинності з 15 листопада. 

Правила мають спростити процес ввезення гуманітарки з-за кордону.

Ними передбачено:

  • ввести електронний облік та єдину базу інформації про гуманітарку. На спеціальній веб-платформі організації, які збираються ввезти гуманітарну допомогу, зможуть зареєструватись, сформувати та подати декларацію. Декларація матиме унікальний код, за яким митники пропускатимуть вантаж. 
  • публічні звіти організацій, які ввозять гумдо, після її розподілу. В електронну систему потрібно буде вписати, коли і де роздали вантаж, скільки залишилося.
  • скасувати гарантійні листи. Тобто не буде зайвої бюрократії при ввезенні гуманітарної допомоги для військових. Звіти щодо таких вантажів не будуть публічними.

Мінсоцполітики запрошує волонтерів протестувати автоматизовану систему реєстрації гумдо.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень