Консультації у питанні лікування муковісцидозу можна отримати у Рівному

Індивідуальні консультації батькам дітей, хворих на муковісцидоз, надаватимуть у спеціальній школі

Індивідуальні консультації батькам дітей, хворих на муковісцидоз, надаватимуть у спеціальній школі, яку планують створити у Рівному.

Сьогодні, 14 вересня, такі консультації можуть отримати усі у центрі муковісцидозу, який працює на базі Рівненського обласного диспансеру радіаційного захисту населення, що на вулиці Чорновола.

Під час зустрічі відбудеться скайп-зв'язок зі шведським науковцем Карлом Свеннерстеном, який займається цією проблемою у Каролінській університетській лікарні, Стокгольм, Швеція.

Про це повідомив заступник начальника обласного управління охорони здоров’я Олег Вівсянник:

У нас працює центр муковісцидозу, у нас є спеціальна програма для його роботи. Це фінансується з обласного і з державного бюджетів. До речі, нагадаю, це єдиний центр в Україні, де лікують як дітей, так і дорослих. Лікування має результати – показники життя кращі, збільшився термін життя хворих. Школа муковісцидозу відкривається завтра у Рівному. Сьогодні батьків хворих на муковісцидоз дітей консультують фахівці зі Львова, із Західноукраїнської спеціалізованої дитячої лікарні.

Зауважимо, на Рівненщині є 26 дітей та 9 дорослих, хворих на муковісцидоз. Це спадкове рідкісне захворювання, яке вражає дихальну і травну систему, викликаючи при цьому важкі хронічні проблеми.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень