Конфіскація авто на користь ЗСУ. Українцям пояснили, за що можуть забрати автомобіль

Зареєстровано черговий законопроєкт, щодо посилення відповідальності за нетверезе керування авто

В Україні планують посилити відповідальність для нетверезих водіїв, у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №9076.

У документі йдеться, що якщо водія вперше за рік впіймали нетверезим за кермом, то штраф становитиме 17 тисяч гривень штрафу. За друге аналогічне порушення доведеться сплатити вже 34 тисячі гривень. Такого водія позбавлять права на керування транспортними засобами на три роки. Якщо водія затримають втретє – автомобіль можуть конфіскувати.

Нова редакція закону передбачає, що автомобіль можуть конфіскувати вже при затриманні водія вдруге за рік. Заборону на водіння у цьому випадку мають намір збільшити до 5 років, а штраф підвищити до 51 тисячі.

Такі жорсткі покарання для п'яних водіїв законотворці пояснюють різким збільшенням кількості ДТП, скоєних з вини п'яних водіїв. До того ж багато з цих ДТП мали летальні наслідки або обернулись тяжким каліцтвом для травмованих людей.   

Автори ініціативи впевнені, що це вкрай цинічно - розсікати дорогами нетверезим за кермом, і наражати на небезпеку інших цивільних, коли на фронті гинуть кращі сини України. Тому збільшення штрафу та конфіскація автомобіля на користь ЗСУ буде справедливим і адекватним покаранням за п'яне керування.

Цілком справедливим буде конфіскація автомобіля для потреб ЗСУ, яким керували у стані сп’яніння в таких складних для країни умовах. Адже всі громадяни України мусять бути свідомими та забезпечувати стабільність країни в тилу, - йдеться в пояснювальній записці.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень