Комусь підвищать, а комусь зменшать: що буде з пенсіями наступного року

Хто втратить частину пенсії у 2024 році

Колаж: 24 канал

Наступного року на українців чекає реформа солідарної пенсійної системи. Тобто пенсіонери, які отримують мінімальні виплати можуть примножити статки, а от ті, хто отримує великі виплати, можуть втратити їх частину.

Хто втратить частину пенсії у 2024 році

Мета такої реформи підняти виплати для менш захищених категорій пенсіонерів та скоротити їх для тих, хто має численні надбавки.

Тобто ті, хто зараз отримує найменші пенсії, матимуть зростання виплат.

 

Водночас для чиновників, які вийшли на пенсію і отримують якісь астрономічні суми, ми плануємо зниження таких пенсій.

 

Усе це робиться для того, щоб солідарна пенсійна система була справедливішою.

Мовиться про підвищення пенсій для осіб, які отримують до 5 тисяч гривень на місяць. А от скорочувати виплати будуть для тих, чиї виплати перевищують 10 тисяч гривень.

Як це працює

Нововведення стосуватиметься осіб, які вийшли на пенсію до 2011 – 2015 років. Їх виплати мають зрости, адже їх колеги, які вийшли на законний відпочинок раніше, отримували більші виплати. Це пов'язано з проблемами індексації пенсій.

Зверніть увагу! Нова система нарахування пенсій буде ґрунтуватися на внесках, які людина робила протягом своєї трудової діяльності.

Тож у держслужбовців на пенсії, які отримують виплати понад 10 тисяч гривень та нарахували собі незаконні надбавки, заберуть частину виплат.

Джерело: 24 канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень