«Нема чим зайнятися»: Заприндилося Нацкомісії перейменувати Запоріжжя та Зорю на Рівненщині

Навіть В'ятрович – прозрів (АК)

Таке враження, що в країні орудують «вороги народу», а їм підігрують «політичні та мовні мародери».

Чого вони тільки не поперейменовували, не позносили та не поруйнували за останні роки. Але все не мають в душі щастя. Все як зомбаки ходять містами і визирають – де б іще їм що перекордупелити, аби людям довкола було гірше, аби хоч комусь зробити яку шкоду чи прикрість.

 Буквально, як співає одна група «Ain't No Rest For The Wicked».

Яскравим образчиком концентрованого зібрання таких «Wicked» є Національна комісія зі стандартів державної мови, яка є центральним органом виконавчої влади, і яка з невтомністю «умалішонних» постійно забороняє українцям вживати природні слова питомо української мови, запроваджуючи замість них слова-покручі новітнього новоязу та ще більш потворні й непритаманні українській мові – фемінітиви, без яких обходилися: і Леся Українка, і Ліна Костенко, і Андрухович, і Стус.

Іншим напрямком діяльності цієї бюрократичної установи є ще й не менш маніакальне бажання змінювати назви населених пунктів України.

«ДОКАЖИ, ШО ТИ НЕ ДУРАК»

Останнім виплодом цієї гідри став документ, який пропонує змінити назви 1400 українських міст, селищ і сіл. Серед них, зокрема, с. Зоря біля Рівного та місто Запоріжжя - обласний центр на Дніпрі.

Причому вражає підла вимога цієї комісії до різних місцевих рад. Вона однотипна:

«Обґрунтувати доцільність збереження поточної назви або запропонувати нову назву». Без жодних арґументів та обґрунтувань.

 

Тобто, комісія ніяк не прояснює – чим не вгодили їй Запоріжжя, чи Зоря (чи Молодіжне у Рівному – його теж хочуть перейменувати). Без пояснень: просто бери і доводь, що ти не дурак.

З цього приводу на Форумі «Української правди» є окрема гілка.

Серед іншого, там можна знайти такий коментар:

WMax

Це європейська форма корупції, коли чиновники сумлінно сплачують податки, виконують певний обсяг роботи й з боку закону все добре, але...

 

Фактично це такий самий дерибан, але «цивілізований».

 

Створюються правила, процедури, обов'язки, закони, й на цій купі рясно розквітають корупціонери-дармоїди нової генерації, їх діти, онуки й коханки ))

Цікавий погляд, але… Поки ми готували матеріал до друку, хтось таки накрутив хвоста Нацкомісії і тепер принаймні Запоріжжя перейменовувати не будуть.

Хоча тут важко було не включити задню, коли вся Україна, практично, на вуха встала. Навіть В’ятрович, який свого часу сам доклався до цієї благої справи «поголовного перейменування».

Ну, добре, хоч Запоріжжя помилували. А що буде з Зорею?

Від Редакції:

*АК – авторська колонка: всі думки та висновки – авторські

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень