Кому не можна їсти фрукти на голодний шлунок: що радять лікарі?

Взяти на замітку

Фрукти - корисні для нас, лікарі рекомендують з'їдати близько 400 грам фруктів у першій половині дня, однак до кожного правила існують свої виключення. 

Приміром, яблука не рекомендовано вживати натщесерце людям, котрі хворіють на панкреатит, мають підвищену кислотність чи панкреатит.

Тобто при захворюваннях шлунково-кишкового тракту споживання яблук на голодний шлунок може погіршити вас стан. 

Натомість волокниста їжа, така як банани чи груші, може спричинити надмірне вироблення жовчі через наявність грубоволокнистих харчових волокон, котрі стимулюють шлунково-кишковий тракт.

Окрім цього грубі волокна також спричиняють стимуляцію жовчного міхура. 

А ось людям із синдромом подразненого кишківника велика кількість фруктів взагалі протипоказана, навіть після споживання їжі. 

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олена Швидка

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень