Кому категорично не можна пити воду з лимоном

Хоча для інших це панацея на всі випадки життя

Вода з лимоном допомагає захистити нирки від утворення каміння. І це не єдине її застосування. Лікарі кажуть, що звичка починати ранок зі склянки теплої води з лимоном дуже гарна: цей напій запускає травлення та надає бадьорості. Щоправда, деякі скептики наполягають, що від 2-3 крапель лимонного соку користь практично невідчутна. 


Кому не можна воду з лимоном 

Є думка, що просто склянка води натщесерце буде корисніше, тому що виведе з організму токсинів більше, ніж у поєднанні з лимоном.

При цьому є прямі протипоказання до вживання води з лимоном. Ось вони:

  • хвороби ШКТ (виразка шлунка, гастрит, печія);
  • алергія на цитрусові;
  • чутливість зубної емалі;
  • захворювання серцево-судинної системи. 


Користь води з лимоном

Напій допомагає виробляти аденозинтрифосфорну кислоту - з'єднання, яке є джерелом енергії для безлічі біохімічних процесів в організмі. А значить, людина почувається бадьорою та енергійною. Плюс лимонна кислота – це антиоксидант.

Лимон сприяє виробленню шлункового соку, тобто допомагає роботі ШКТ. Завдяки лимонному соку мінерали засвоюватимуться краще. Вода з лимоном перед їдою допоможе контролювати стрибки інсуліну. Лимонна вода може захистити наші нирки від утворення каменів. Зрештою, з лимоном смачніше.

Крім вітаміну С, лимон має безліч інших корисних властивостей:

  • покращує роботу мозку;
  • підвищує настрій;
  • зміцнює капіляри та захищає від «поганого» холестерину;
  • захищає від остеопорозу;
  • прискорює обмін речовин та покращує травлення.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень