Компенсація за комуналку: скільки можуть отримати зараз українці, які прихистили у себе переселенців

Гроші тільки умовно вважають компенсацією на комунальні послуги, використовувати їх можна будь-як

ФОТО Конкурент

Українці, які прихистили у себе людей з зони бойових дій чи прифронтових територій можуть розраховувати на компенсацію витрат на оплату спожитих комунальних послуг. Використовувати суму державної допомоги можна на власний розсуд.

Тож сім’ї, які надали своє житло переселенцям можуть отримати за розміщення кожної людини:

  • 450 гривень – у теплий період року;
  • 900 гривень – в опалювальний сезон.

Слід зауважити, що виплачують компенсацію із суттєвими затримками. Наприклад, минулого тижня Міністерство реінтеграції повідомило про початок виплат за березень цього року. Слідом обіцяють виплачувати гроші за квітень.

При цьому компенсацію можуть отримувати й ті власники житла, які виїхали за кордон. Подати заявку на компенсацію можна дистанційно.

Для цього потрібно надіслати лист-повідомлення та додати копії документів, які підтверджують факт надання свого житла на електронну адресу виконавчого органу місцевого самоврядування. Для коректного нарахування це потрібно зробити не пізніше наступного дня після розміщення переселенців.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень