Компанія Nike презентує модель кросівок, що шнуруються автоматично

Шнурки на кросівках моделі HyperAdapt затягуються самі, після того, як спеціальний датчик в районі п'яти фіксує повне занурення стопи. Шнурівку можна підтягнути або послабити за допомогою кнопок з боків. Про це повідомляє російська служба ВВС.

Очікують, що ця модель стане першою в усій лінійці взуття з автоматичною шнурівкою. Компанія розраховує налагодити масовий випуск таких кросівок.

Старт продажів заплановано вже на цей рік, при цьому ціну таких кросівок поки не називають.

Раніше власний варіант такого взуття показала компанія Puma. У листопаді минулого року вона презентувала прототип кросівок Autodisc, на яких шнурки теж затягуються автоматично, проте після натискання спеціальної кнопки зовні, а не після занурення стопи.

Кросівки поки не випущені в серійне виробництво. Компанія зазначила, що має намір доопрацювати систему їх підзарядки, тому що зараз вона здійснюється через USB-кабель, а потенційні покупці воліли б заряджати їх через спеціальний килимок.

Ідея кросівок з автоматичною шнурівкою здобула популярність після виходу в 1989 році фільму «Назад у майбутнє-2», де їх носив головний герой. Ті кросівки були зроблені компанією Nike на замовлення. На створення зразків, придатних для серійного виробництва, компанії було потрібно більше 15 років.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень