Комісії за оплати карткою збільшать: користуватися картками Visa та MasterCard стане дорожче

Що зміниться для клієнтів

Visa та Mastercard планують додати нові комісії з карток у найближчі місяці. Комісію платять роздрібні продавці, які беруть оплату карткою.

Про плани стало відомо Bloomberg News. 

Додаткові збори Visa за онлайн-транзакції розпочнуться у жовтні, а у квітні відбудуться нові збори за комерційні кредитні, дебетові та передплачені картки.

У документі йдеться, що для Mastercard нова комісія за попередню авторизацію покупок кредитною карткою розпочнеться у жовтні.

За даними торговельно-консалтингової компанії CMSPI, через збільшення комісій продавці платитимуть понад 500 мільйонів доларів у вигляді додаткових комісій щороку. Останніми роками так звані комісії за обмін стали спірним питанням.

Хоча Visa і Mastercard встановлюють ставки цих комісій, саме банки, які випускають картки, утримують більшу частину комісій.

Навіть якщо вони становлять лише кілька центів за купівлю, ці витрати в останні роки зростають, оскільки все більше споживачів використовують кредитні картки, з яких зазвичай стягуються вищі комісії за обмін, ніж з дебетових карток.

За даними галузевого видання Nilson Report, минулого року американські торговці витратили рекордні 160,7 млрд доларів на комісії, що на 16,7% більше, ніж у 2021 році. Visa та Mastercard не відразу відповіли на запити про коментарі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень