Комаровський розповів, чому не всі хворіють на коронавірус

Працює «захист»

Зараження коронавірусом COVID-19, як і будь-якими іншими інфекціями, відбувається у людей, які мають слабший місцевий імунітет.

Таку думку висловив відомий український лікар Євген Комаровський на своєму Youtube-каналі.

Медик нагадав про існування в організмі людини так званого неспецифічного або місцевого імунітету, який є його «захисними воротами».

- Вірус потрапляє на захисні оболонки, і там працюють певні захисні сили.

 

Там виробляється слиз, яка має в собі лізоцим, інтерферон, певні речовини, які вбивають ці віруси прямо на місці, не даючи їм проникнути всередину організму, — говорить лікар.

Місцевого імунітету найчастіше людині вистачає, щоб нейтралізувати більшість інфекцій. Коли ж він не спрацьовує, включається специфічний імунітет — в слизі починають вироблятися секреторні тіла, антитіла, особливі для кожного виду інфекції.

Тому, за словами лікаря, слизові оболонки завжди повинні бути вологими, оскільки сухі створюють ґрунт для розмноження інфекції.

- Потрібно багато пити, дихати чистим прохолодним повітрям, стежити за його вологістю, — радить Євген Комаровський.

Нагадаємо, раніше китайські вчені встановили, що вироблення антитіл до коронавірусу в організмі людини швидко знижується.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень