Комарам не подобаються ці запахи: 6 натуральних засобів, які відлякують комах-кровососів

Зараз – пік комариної активності

Багато хто з нас не любить теплу пору року через кусючих комах, які псують враження від відпочинку та прогулянок. Найгірше те, що не завжди рятують навіть спеціалізовані засоби. Але виявляється, є прості способи, як зробити своїми руками натуральний та безпечний засіб від комарів.

Відомо, що деякі ефірні олії відлякують шкідників. Як правило, це лимон, лемонграс, лаванда, герань, м'ята перцева та евкаліптова олія. 

Для приготування засобу від комарів потрібно вибрати ароматну олію, яка більше до душі, і основу. Це може бути гамамеліс, яблучний оцет, кокосова олія, ізопропіловий спирт, білий оцет та лимонний сік, пише apostrophe.

Як зробити натуральний засіб від комарів?

  1. На основі гамамелісу

Нам знадобиться 1/3 склянки гамамелісу та будь-яка ефірна олія. Змішуємо гамамеліс та воду в рівних пропорціях. Додаємо 40 крапель олії. Переливаємо в пляшечку з пульверизатором і добре струшуємо.

  1. На основі яблучного оцту

Знадобиться 1/4 склянки яблучного оцту та 40 крапель ефірної олії. Змішуємо рівну кількість яблучного оцту та води у маленькому пульверизаторі. Потім додаємо вибрану вами ефірну олію. Сильний аромат основи добре доповнять розмарин, лаванда та м'ята.

  1. На основі кокосової олії

Кокосова олія є найменш агресивною основою, тому такий саморобний засіб найбільше підходить для маленьких дітей. Знадобиться 1/3 склянки кокосової олії та 15 крапель ефірної. Додаємо кокосову олію в маленьку банку, потім сюди ж ефірну (найкраще підійде м'ятна або лавандова). Струшуємо, потім наносимо суміш вручну.

  1. На основі спирту

Знадобиться 1/2 ізопропілового спирту, 1/2 склянки води та 25 крапель ефірної олії. Розбавляємо спирт водою, потім додаємо улюблену ефірну олію для боротьби зі шкідниками, струшуємо та розпорошуємо.

  1. Білий оцет

Знадобиться 1 склянка білого оцту та 50 крапель ефірної олії. Як і яблучний оцет, білий оцет має різкий запах, але є гарною основою. Змішуємо його з ефірними оліями, що приємно пахнуть, такими як цитронела і евкаліпт, щоб позбутися запаху оцту і відлякати комарів-шкідників.

  1. Лимонний сік

Змішуємо сік, вичавлений з трьох лимонів, і 2 чашки води в каструлі, доводимо до кипіння і даємо настоятися приблизно 1 години. Чекаємо, поки суміш повністю охолоне і переливаємо її в пульверизатор.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень