Колишнього поліцейського засудили за десятки вбивств і зґвалтувань

Він переховувався 40 років

Фото ВВС-Україна

Американця Джозефа Деанджело, який отримав прізвисько Вбивця з Золотого штату, засудили до довічного ув'язнення за скоєння майже сотні вбивств і зґвалтувань протягом багатьох років. Цей вирок став підсумком розслідування, яке розпочали ще в 1970-ті роки минулого століття, повідомляє ВВС Україна.

74-річного Деанджело заарештували лише у 2018 році після того, як зразок його ДНК, відібраний зі сміттєвого бака, збігся з тими, що були в базі даних зразків, які взяли на місці злочинів.

 

Раніше, коли поліція не працювала з ДНК, злочинець багато років був невловимий.

У червні підозрюваний пішов на угоду з прокурорами і зізнався у 13 вбивствах, уникнувши смертного вироку. Він також зізнався у численних зґвалтуваннях, пограбуваннях та інших злочинах, скоєних протягом тривалого часу.

Чоловік відбуватиме 11 довічних термінів без права дострокового звільнення і ще 15 довічних - за злочини із застосуванням зброї.

Фото ВВС-Україна

Під час скоєння злочинів по всій Каліфорнії у 70-ті роки Деанджело служив у поліції штату Каліфорнія. Спочатку це були дрібні злочини, які дуже скоро переросли у жорстокі зґвалтування і вбивства, що тривали 12 років.

 

З поліції його звільнили після того, як в 1979 році він попався на крадіжці у магазині. Деанджело намагався вкрасти кувалду і засіб для відлякування собак.

Вирок Деанджело суддя оголошував у бальній залі університету - таке величезне приміщення знадобилося для того, щоб вмістити родичів жертв і постраждалих.

За словами прокурорів,

масштаби насильства були "просто приголомшливими": 87 жертв і 53 місця злочину в 11 округах по всій Каліфорнії.

Він одружений, у нього є донька. Після звільнення з поліції протягом 27 років він працював механіком з ремонту вантажівок в місцевій мережі продуктових крамниць.

На суді Деанджело мовчки слухав свідків, сидячи в інвалідному візку і не виказуючи жодних емоцій. Однак перед тим, як суддя зачитав вирок, Деанджело піднявся з крісла, зняв маску і зробив коротку заяву:

Я слухав усі ваші свідчення, кожне з них, і я щиро прошу вибачення у всіх, кому завдав болю, - заявив підсудний.

Спілкуючись із журналістами після вироку, прокурор Анна Марія Шуберт зазначила, що правда про те, хто такий Деанджело, криється у самому визначенні поняття соціопат.

Це людина, яка анітрохи не поважає права інших людей, не поважає закон, не відчуває співчуття, емпатії або каяття, - сказала вона. - Це людина, у якої просто немає свідомості або душі.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень