Коли і які вакцини від грипу завезуть в аптеки Рівненщини

Та інших областей

Вакцини проти грипу повинні надійти у продаж в аптечну мережу впродовж наступного тижня. Про це повідомила головна фахівчиня з комунікацій Центру громадського здоров'я МОЗ України Валерія Сало, відповідаючи на запит «УНН».

За її словами, поки що понад 100 тис. доз французької та 300 доз корейської вакцини проходять перевірку:

На державний контроль надійшли перші партії вакцини для профілактики грипу, а саме: «Ваксігрип Тетра» виробництва «Санофі Пастер», Франція - 103 250 доз та «Джісі Флю» виробництва «Грін Кросс Корпорейшн», Корея - 300 доз.

 

Приблизна дата закінчення державного контролю якості вищезазначених вакцин - 1 жовтня і, в разі отримання дозвільних документів, протягом наступного тижня вакцини надійдуть у продаж, - повідомила представниця Центру.

Вакцину проти грипу українці зможуть самостійно придбати в аптеках (за власні кошти). У той же час, органи місцевої влади можуть закуповувати її за кошти місцевого бюджету з метою вакцинації осіб груп ризику (освітян, медиків, осіб, які перебувають у закладах тривалого догляду тощо).

Загалом у цьому епідемічному сезоні виробники планують доставити в Україну близько 420 тис. французьких та 80 тис. корейських доз вакцин.

Їхня вартість поки що невідома, адже цінову політику імунобіологічних препаратів визначають фармакологічні компанії, які завозять вакцини, а також аптечна мережа, де їх реалізовуватимуть.

Додамо, що торік в Україну завозили ті ж вакцини, а щеплення проти грипу отримали понад 160 тис. українців.

Також нагадаємо, що за прогнозами епідеміологів, цьогоріч в Україні циркулюватиме новий штам грипу, який буде більш небезпечним для людей працездатного віку з хронічними захворюваннями.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень