Колосальний ризик: до +37 прогнозують в усіх областях України

Пожежонебезпечний період – повертається

Зміна клімату прогресує, а спека та посуха стають все жорсткішими. Отже, в Україні спостерігатиметься колосальний ризик пожеж.

Про це йшлося під час позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляє Рівненська ОДА.

Липень-серпень буде спекотним, як і торік.

 

Денна температура сягатиме +37 градусів.

 

Існує дуже висока ймовірність формування тривалих періодів надзвичайної пожежної небезпеки у всіх областях України», - наголосив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.

Фото: Рівненська ОДА

На переконання керівництва Державної служби з надзвичайних ситуацій, Україну очікує один з найскладніших пожежонебезпечних періодів, тому в регіонах мають посилити заходи з протидії пожежам.

Серед першочергових – постійний моніторинг, відеоспостереження, введення тимчасових заборон на відвідування лісів, протипожежне облаштування лісових зон.

Наголошено, що Рівненщина належить до областей із середнім класом небезпеки. Цьому сприяють часті дощі та зливи.

Обласне управління ДСНС у Рівненській області перебуває у постійній готовності до виконання завдань, запевнив керівник Сергій Крук.

Сергій Крук - праворуч. Фото: Рівненська ОДА

Напоготові 131 одиниця насосної техніки та обладнання, серед якого 3 пожежно-насосні станції, 3 рукавні автомобілі, 66 пожежних автоцистерн та 59 мотопомп.

Також в області відкоригували плани реагування на пожежі в природних екосистемах, порядок взаємодії з держлісагенствами та іншими лісокористувачами на випадок спільних дій при виникненні надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежами у лісах, на торфовищах та сільгоспугіддях.

Крім того,  для точного виявлення осередків займань на Рівненщині території обстежують за допомогою квадрокоптера.

Так, у березні – травні оперативна мобільна група ДСНС області провела рейди щодо пожежонебезпечної ситуації в природних екосистемах 9-ти районів Рівненщини.

 

Лише з 7 по 25 травня за допомогою безпілотника вчасно виявили майже півсотні осередків займань.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень