Коли їхати до Польщі, щоб не стояти у черзі на кордоні: важлива рекомендація від прикордонників

Також у ДПСУ радять українцям стежити за завантаженістю пунктів пропуску

Минулими вихідними, 1 та 2 липня, через пункти пропуску на українсько-польському кордоні лише у Львівській області пропущено рекордні 61 тисячу осіб та понад 10 тисяч одиниць транспорту, повідомили у пресслужбі ДПСУ.

Ми ж писали про це у матеріалі:

«Треба шибче-шибче працювать!», - наші прикордонники звернулися із важливою заявою через великі черги на кордоні

 

Причина черг: пояснення Держприкордонслужби

Громадяни слідують у відпустки, на відпочинок, відвідати родичів тощо. Окремо слід виділити збільшення кількості організованих груп дітей, які перетинають кордон під час канікул, — повідомляє пресслужба українських прикордонників.

У ДПСУ зауважують, що найбільші черги перед пунктами пропуску вони спостерігають перед вихідними днями – це четвер, п’ятниця, субота. Натомість у неділю та понеділок тягучки виникають вже на в’їзд в Україну.

Найменші черги перед пунктом пропуску на виїзд з України ми спостерігаємо у понеділок-вівторок, на в’їзд в Україну – вівторок, середа, — коментує ситуацію на своїй ділянці відповідальності начальник відділення інспекторів прикордонної служби «Краківець» Сергій Веретільник.

 

Яка ситуація з автобусами?

Враховуючи розклад відправлень з вокзалів більшість автобусів прибувають до кордону в другій половині дня та першій половині ночі, — повідомляють у ДПСУ.

Для перетину кордону водії автобусів частіше обирають пункти пропуску «Краківець», «Шегині». Також черги з автобусів можуть спостерігатись і у «Раві-Руській» та «Грушеві».

Пропуск пішоходів здійснюється лише у пункті пропуску «Шегині». У вихідні дні на пішому переході також періодично спостерігається накопичення.

Прикордонники прогнозують, що така ситуація збережеться до кінця сезону

 

Рекомендуємо громадянам, які планують поїздку через українсько-польський кордон, врахувати зазначену інформацію під час планування поїздок, — повідомили у ДПСУ.

З інформацією про стан черг перед пунктами пропуску із сусідніми державами та з ситуацією на в’їзд до України можна ознайомитися на сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби України-Західний кордон

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень