Коли найдовша ніч 2023 року: день зимового сонцестояння і його головні особливості

Це впливає на людей

Вже незабаром на планеті наступить найкоротший день 2023 року. Зимове сонцестояння відбудеться 22 грудня і це – унікальне астрономічне явище, яке виникає у результаті максимального нахилу осі Землі щодо Сонця.

В Північній півкулі саме від цього дня починається астрономічна зима. В Південній півкулі водночас відбувається день літнього сонцестояння.

День зимового сонцестояння у давні часи

Наші предки завжди жили в злагоді з циклами сонця, а тому приділяли цьому небесному тілу особливої уваги. Наші предки вважали, що саме день зимового сонцестояння є днем початку нового року. Тому вночі віддавали пошану Коляді. Це був один з найважливіших богів у слов'янській міфології, втілення Сонця і тепла.

В ті часи існувало повір'я, що в день зимового сонцестояння, коли найдовша ніч у році, а після цього день починає поступово збільшуватися, духи покійних предків приходять на Землю.

 

Тому цього дня співали чимало обрядових пісень, веселилися, розважалися, щоб привернути до своєї родини багатство і добро.

Сприятливим день вважався і для різноманітних ворожінь. Тому дівчата збиралися разом та ворожили на кохання, майбутнє, шлюб тощо.

Як 22 грудня впливає на людей?

Це відмінний час для нових починань. А ось конфліктів та суперечок варто уникати. Вважається, що будь-яка негативна енергія може надовго залишити слід.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень