Коли буде зорепад-2022: Відомі дати

Яскраві зорі періодично буде видно аж до зими

Зорепад – одне з найкрасивіших астрономічних явищ, яке можна споглядати своїми очима.

Це завжди відбувається в конкретному місяці, коли Земля проходить точку перетину власної орбіти з орбітою метеорного потоку.

У 2022 році українці спостерігатимуть кілька метеоритних потоків:

Дельта-Аквариди або Південні Дельта-Аквариди – з 28 по 29 липня. Розташований близько до дельти Водолія, в сузір’ї Водолія.

Персеїди – з 22 липня по 24 серпня, пік – в ніч з 12 на 13 серпня. Згідно з дослідженнями, в годину будуть падати понад 160 яскравих «зірок». Спостерігати найкраще з 23:00 до 01:00.

Драконіди – з 7 по 12 жовтня. Вважається досить слабким, але іноді можна побачити яскраві спалахи. Вдалий час – о 20:00-21:00, якщо знайти чисте небо і високо-високо підняти голову. 

Оріоніди – з 2 жовтня по 7 листопада, пік – 21 жовтня перед світанком. Інтенсивність слабка – від 10 до 20 метеоритів на годину, але деяким людям вдається побачити та більше зірок.

Леоніди – в ніч з 16 на 17 листопада. Найкраще їх буде видно перед світанком, а дивитися потрібно на схід. Зорепад кольоровий – великі спалахи будуть жовтими та помаранчевими, ті, що менше – пофарбовані в зелений колір.

Гемінід – 14 грудня. Один з найяскравіших і красивих потоків – з 1 годину буде «падати» понад 50 «зірок». Ті, кому вдасться споглядати зорепад, побачать цівки оранжевого кольору.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень