Коли бракує часу: північне місто хоче встановити новий часовий пояс, в якому буде 26 годин на добу 

Відповідне звернення підготували до Європейської комісії 

Північний регіон Норвегії, розташований за полярним колом, звернувся до Європейської комісії з проханням надати дозвіл на встановлення окремого часового поясу з 26-годинним днем.

Ідея належить меру норвезького міста Вадсе. Венке Педерсен переслідує ідею популяризувати місцеві цінності, привабити в регіон нових мешканців та збільшити час, який люди можуть проводити зі своїми сім'ями.  Як на практиці виглядатиме 26 годинна доба, поки незрозуміло. 

Годинник буде переведено з 12 на 13... і ми повинні побачити, як це буде відбуватися. Я не думаю, що Європейська комісія скаже «так», тому ми ще не продумали всі деталі, – зізналась мер міста.

Венке Педерсен сподівається, що збільшення тривалості дня надихне людей переїжджати до найпівнічнішого регіону Норвегії – що є «більш важливим, ніж будь-коли» у світлі повномасштабної війни Росії проти України.

Нам подобається наш спосіб життя, і ми думаємо, що це може бути дуже цікаво, особливо для сімей з маленькими дітьми. Я думаю, що це більш спокійне і краще повсякденне життя, ніж, наприклад, у великому місті, – каже очільниця міста.

Норвегія не є членом Європейського Союзу, але входить до Європейської економічної зони. Директива ЄС регулює переведення годинників на літній час, але питання часових поясів вирішують на національному рівні, тому навряд чи ЄС зможе допомогти з проханням з Вадсе.

Джерело: Європейська правда

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень