КНДР оголосили про випробування водневої бомби

У мережі уже навіть поширили запис північнокорейского телебачення

Сьогодні, 6 січня, Північна Корея заявила про проведення першого випробування водневої бомби. Міжнародна спільнота моментально відреагувала на заяву КНДР, забивши тривогу і обіцяючи "вдарити" новими санкціями.

Ведуча каже, що перші випробування водневої бомби пройшли успішно о 10:00 6 січня (за місцевим часом, - ред). Також Північнокорейське телебачення відзначає, що країна не має наміру відмовлятися від ядерної програми "поки США не відмовляться від своєї агресивної політики". Далі показані кадри з ядерної лабораторії.

 

Нагадаємо, що влада Північної Кореї заявила про проведення успішного випробування водневої бомби. Відзначимо, що в районі ядерного полігону КНДР було зафіксовано землетрус техногенного характеру магнітудою 5,1.

У заяві КНДР не містяться дані про місце проведення випробувань і потужності заряду, однак сейсмологи з інших країн зафіксували "штучний" землетрус, який дійсно міг бути викликаний вибухом.

Занепокоєння з приводу можливих випробувань вже висловили Китай, США і лідери європейських держав. За словами глави МЗС Великобританії Філіпа Хэммонда, ядерні випробування порушують резолюцію Ради безпеки ООН і будуть обговорюватися на цьому рівні.

Рада безпеки ООН 6 січня проведе екстрену зустріч через повідомлення КНДР про випробування бомби.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень