Кладе всіх на лопатки: яку валюту зараз найвигідніше купувати в Україні?

На світову економіку насувається потужна економічна криза

Фото - depositphotos
Фото - depositphotos

Ще недавно «найнадійніші валюти світу» вже сьогодні починають стрімко послаблюватися. У зв'язку з цим українці мають переглянути способи заощадження, щоб не втратити свої гроші через такі зміни.

Про те, у якій валюті найвигідніше зберігати гроші українцям, розповів економіст та фінансовий аналітик Олексій Кущ.

Як визначається надійність валюти?

Експерт зазначає, що на надійність валюти впливає два фактори:

  • рівень девальвації валюти через інфляцію в національній економіці;
  • співвідношення цієї валюти до світових банкнот.

Тобто, щоб обрати найбільш вигідну валюту для зберігання, потрібно звертати увагу на рівень інфляції та обмінний курс основних світових валют.

У яких валютах є сенс зберігати гроші

Попри економічну ситуацію в країні, експерт радить насамперед надавати перевагу гривні.

- У національній валюті заощадження варто мати в обсязі 3-місячного бюджету. Тобто потрібно порахувати, яка сума потрібна вам для комфортного життя на місяць і помножити її на три, - каже експерт.

Для довгострокової перспективи економіст рекомендує обирати все-таки долар. Через те, що на світову економіку насувається потужна економічна криза, усі інші глобальні економічні кластери опиняться не в найкращому становищі.

Каже, економіка США теж зіштовхнеться з певними складнощами, але все одно вона буде виглядати найбільш привабливо серед інших глобальних економік. Мовляв, там уже підняли процентні ставки федерального резерву майже до 4%, тому американський долар уже має перевагу над іншими валютами, наголошує аналітик.

Чому долару вдалося покласти на лопатки інші валюти?

Наразі в Європі розвивається енергетична криза, інсценована рф. Через те, що в США є власний внутрішній ресурс для видобування нафти та газу, економіка країни буде почуватися краще порівняно з іншими.

Олексій Кущ також прогнозує, що через 2-3 роки Європа подолає кризу, тому курс євро знову випередить долар.

Як не наробити помилок при обміні валют

Інший фінансовий аналітик - Максим Орищак - попереджає, що саме в період нестабільності люди припускаються помилок із обміном валют.

Річ у тім, що в період нестабільності люди починають купувати чи продавати валюту не завдяки аналізу, а через власні переживання – тут працює більше психологія. Зазвичай люди здійснюють такі активні операції для того, щоб заробити. Але як показує практика, якщо людина не професіонал, то в неї є великі шанси втратити капітал.

Класична ситуація – людина купує валюту, коли вона дорога, а продає, коли вона дешева. Для того, щоб цього не трапилося, слід диверсифікувати свій капітал і не піддаватися паніці.

 

 

Не чекайте новин, а намагайтеся розподілити свої кошти заздалегідь, радить експерт.

Один зі способів –  купувати щомісяця валюту, не тільки американський долар, а і євро, а гривню залишати на операційні витрати. Таким чином ви диверсифікуєте свій капітал.

Джерело: Pro Гроші

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень