Кінець земельному дерибану: в Україні визначили кому віддадуть цінні ділянки 

 Змінити їх цільове призначення після цього буде не можливо 

У розпорядження військових в Україні планують передати особливо цінні землі - лісові масиви.  Як тільки Збройні сили чи інші військові формування отримають землю, змінити її цільове призначення буде не можливо.  

У Верховній Раді  зареєстрували  законопроєкт № 11335 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення механізму забезпечення землями сил оборони».

Документ має спростити процедуру зміни цільового призначення особливо цінних земель та земельних лісових ділянок для передачі їх у використання військовим. На цих ділянках розмістять військові частини, а також установи, військово-навчальні заклади, підприємства та організації Збройних Сил України, а також інші військові формування, утворені відповідно до законодавства України.

Ініціатори законопроєкту у прагненні мінімізувати корупційні ризики хочуть заборонити:

  • подальшу зміну цільового призначення таких земельних ділянок;
  • будівництво на таких земельних ділянках об’єктів соціально-культурного призначення, житла для військовослужбовців та членів їхніх сімей, а також соціального та доступного житла.

Чинне законодавство не передбачає можливості використання особливо цінних земель, земельних лісових ділянок для оборонних потреб. Водночас певні ділянки лісу мають стратегічне значення для оборони держави. Зміна їх цільового призначення дозволить використовувати ці території для розташування засобів оборони та військових об'єктів, - йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту.

В умовах сучасної війни ліс можуть використовувати для:

  • розміщення об'єктів Збройних Сил України та інших військових формувань;
  • зберігання бойової техніки та військового майна;
    тренувань;
  • створення інженерно-технічних і фортифікаційних споруд.

Це розмістять у межах важкодоступних земель лісу.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень