Кількість заяв, які може подати абітурієнт у виші, зменшилася

Та інші зміни у ЗНО - 2018

Цього тижня в Міносвіти розповіли, як освітня реформа змінила й ЗНО-2018. Зміни торкнуться вступників на Рівненщині. Так, основна сесія ЗНО розпочнеться 22 травня й триватиме до 13 червня. Додаткові екзамени проводитимуть 2-11 липня.

Реєстрація на ЗНО розпочинається 6-го лютого, а завершиться 19-го березня. Вона відбуватиметься через навчальні заклади. Крім того, змінились умови подачі документів у виші.

Тепер на місця державного та регіонального замовлення їх можна буде подавати менше, ніж цьогоріч, розповідає керівник Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк:

Ще одна новизна, яка чекає абітурієнтів наступного року, прописана в умовах прийому – це можна буде подавати до семи заяв не більше, ніж на чотири спеціальності, торік було 9. Я думаю це виправданий крок, адже була статистична вибірка того, скільки куди подавали, аби зменшити та спростити вступ.

Зазначається, що рейтингова система вступу залишиться. До слова, реєстрація на пробне ЗНО триватиме з 9 до 31 січня 2018 року.

Пробні іспити з української мови та літератури призначені на 24 березня 2018 року. Іспити з іноземних мов та інших предметів будуть 31-го березня.

Зауважимо, що на пробних іспитах з іноземних мов буде аудіювання – одна з новинок ЗНО-2018. Також, результати ЗНО враховуватимуться, як результати ДПА в 11-му класі. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень