Керувати прокуратурою Рівненщини Луценко призначив «жорстку руку»

За новим очільником Генпрокурор спостерігає вже давно

Генпрокурор України Юрій Луценко сьогодні представив нового прокурора Рівненської області. Ним став колишній перший заступник очільника прокуратури Львівщини Богдан Подубинський. Він має тривалий досвід роботи на керівних посадах в прокуратурі.

Головне завданння, яке поставив перед новопризначеним прокурором області Генпрокурор – боротьба з бурштиновою мафією, говорить Луценко:

Обираючи прокурора області, я також думав про жорстку руку, яка зможе привести до закону тих, хто не захоче миритися із встановленим кабінетом міністрів порядком.  Богдана Володимировича Подубинського відслідковую вже давно. Ще з тих часів, коли він працював заступником Тернопільської області.

 

У той же час він за характером жорсткіший, ніж попередник, тому я надіюсь, що ця жорсткість буде спрямована на боротьбу з беззаконністю.  

Колишнього керівника Рівенської обласної прокуратури Олега Соболя перевели в Чернівці. Там зараз найбільш загострене питання контрабанди, яку необхідно побороти. До слова, раніше на вищезгадану посаду хотіли призначити Богдана Подубинського, однак проти цього виступила місцева громада, яка начулася про квартирний скандал, пов’язаний з прокурором. В 2014 році він працював у Херсоні і місто виділило йому квартиру з числа тих, які призначалися інвалідам й іншим нужденним.

Новоспечений керівник прокуратури Рівненщини запевняє, що усе було законно, посилаючись на перевірку генпрокуратури. Він приїхав із Львівської області, тому держава забезпечила його житлом. Також в деклараціях прокурора та його дружини немає жодного автомобіля. Є квартира площею понад 90 м. кв. та будинок у Львівській області площею понад 300 квадратів на земельній ділянці у 1500 квадратних метрів.

Прокурор має 400 тисяч гривень та 14 тисяч збережень в доларах. Зазначимо, новий керівник обласної прокуратури Богдан Подубинськй пообіцяв, що у Рівному зніматиме квартиру за власний кошт, аби уникнути чергового скандалу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень