Керівників шести медзакладів на Волині затримали за «відкати» (ФОТО/ВІДЕО)

Вони налагодили схему постачання обладнання за державний кошт

Керівників шести медичних закладів у Волинський області викрили на отриманні неправомірної вигоди. Ха даними Офісу Генерального прокурора, очільники закладів охорони здоров’я налагодили систему «відкатів» за проведення робіт чи постачання товарів бюджетним коштом.

Сума неправомірної вигоди за укладення, своєчасну та повну оплату договорів на постачання медобладнання становила 10-20% від загальної вартості робіт.

Правоохоронці задокументували численні факти отримання посадовими особами лікарень неправомірної вигоди, тільки за окремими договорами сума сягала майже 230 тис. грн.



Встановлено причетність до корупційних схем керівників сімох різних лікарень і працівників-уповноважених осіб із закупівель, пише Антикор.

Наразі шістьом керівникам медичних закладів повідомлено про підозру, вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів. Також встановлюються інші особи, причетні до скоєння злочину.

За даними Конкурент ТВ, фігурантами справи ймовірно є медичний директор КП «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Анатолій Каленюк, а також директор КП «Волинське обласне паталогоанатомічне бюро». До корупційної схеми ймовірно причетні директори лікарень Шацька, Рожищ, Турійська та Любешова.

?si=tVjFvlCebBO_fjTc

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень