Кавуновий сезон. Ціни на ягоду б’ють п’ятирічний рекорд

Але ягідний сезон може тривати й до жовтня

Ціни на кавуни цього року на ринку «Шувар» удвічі вищі, ніж були у 2019 році, розповіла керівниця департаменту «Аналітика» ринку «Шувар» Тетяна Гетьман.

За її словами, на сьогодні він коштує 5-5,5 грн/кг, тоді як рік тому ціна була 3-3,5 грн/кг. Це найвища ціна за останні п’ять років. Причина в тому, що цей сезон – дуже пізній, пише видання AgroPortal.ua

У 2020 році ягода визрівала з великою затримкою і з’явилася на ринку лише в другій половині липня. У попередні роки це відбувалося значно раніше. Наприклад, два роки тому, коли була дуже тепла весна, перший кавун на ринках ми побачили вже в червні, – каже Тетяна Гетьман.

Крім того, й пропозиція на ринку на 30% менша, ніж була рік тому. Хоча й тоді ягода теж вийшла на полиці ринків пізніше, ніж зазвичай.

Влітку нинішнього сезону досить довго продавали плівковий кавун. Нині починається польова ягода. Якраз в серпні ми очікуємо найбільшого зниження цін. Наприклад, у Херсоні за останні два тижні вартість ягоди вже опустилася. На сьогодні це – 2,5 грн/кг, – каже експерт.

У цей період минулого року уже фіксували активне зниження цін. Як буде у цьому сезоні, говорити зарано, адже багато залежить від погоди.

До прикладу, у 2017 році було навпаки: вартість підвищилася в серпні, бо почалися зливи й неможливо було збирати урожай. А у 2018 році була тотальна спека і не вдавалося навіть зайти у поле: у другій половині останнього місяця літа, — згадує Гетьман.

Цьогоріч кавун таки буде на ринку у достатній кількості, бо сезон, швидше за все, продовжиться аж до жовтня, підсумувала вона.

Матеріали сайту AgroPortal.ua

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень