Картопляна запіканка з фаршем: домашній рецепт
Це смачно!
Рецептів картопляних запіканок в духовці є безліч. І не дивно, адже картопля - дуже смачний, простий і доступний продукт.
Спробуйте приготувати картопляну запіканку з м'ясним фаршем, грибами й овочами.
Інгредієнти:
500 г - картоплі,
400 г - м'ясного фаршу (свинина, яловичина або змішаний),
200 г - печериць,
200 г - моркви,
2 - цибулини,
100 г - вершків,
100 г - сметани (або майонезу),
200 г - твердого сиру,
50 г - білого столового вина,
2 ст. - ложки олії,
базилік за смаком,
паприка за смаком,
перець чорний мелений за смаком,
сіль за смаком.
Картоплю почистити і нарізати тонкими кружальцями. Подрібнити гриби й цибулю. Моркву натерти на крупній тертці. Сир — на дрібній тертці. У м'ясний фарш додати спеції, посолити, поперчити і налити вершків. Гарненько вимісити фарш, щоб він став м'яким і трохи рідким. Гриби обсмажити з половиною цибулі на олії, поки не випариться рідина. Решту цибулі спасерувати на олії 5 хвилин, потім додати моркву і обсмажити ще 5 хвилин. Влити вино, додати 1 ст. ложку сметани, посолити, перемішати і тушкувати 3 хвилини під кришкою на середньому вогні. Форму для запікання змасти олією і пошарово викладати всі інгредієнти. На дно шаром помісти половину картоплі. Потім — м'ясний фарш. На м'ясо покласти гриби. Наступний шар — морквяний. Зверху запіканку накрити шаром картоплі. Змішати залишки сметани, вершки, сир — має вийти соус із консистенцією сметани. Рівномірно залити запіканку зверху соусом.
Відправити картопляну запіканку з фаршем у духовку, розігріту до 200°С, і випікати 40-50 хвилин до утворення рум'яної скоринки. Картопляна запіканка з м'ясним фаршем подається гарячою. Можна прикрасити її свіжою зеленню і помідорами.
Смачного!
Джерело - lady.tochka.net
Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ